förnya körkortÄndrade regler för att förnya körkort från utlandet

Från den 1 december 2010 gäller nya regler för dig som är bosatt i utlandet och ska förnya ditt svenska körkort.

* Om du är permanent bosatt i en annan stat än Sverige, inom EES*, får du inte förnya ditt svenska körkort i Sverige. Det ska istället ersättas av ett körkort i det land där du är permanent bosatt.
* Om du är permanent bosatt i en stat utanför EES kan du däremot förnya ditt svenska körkort. Tillsammans med ansökan ska du skicka med en handling som visar att du är permanent bosatt i en stat utanför EES.

Du får inte några ansökningshandlingar automatiskt till din utländska adress. Ansökningshandlingar finns på svenska ambassader och konsulat.

* EES-staterna är: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike

Tags: , ,

2 Comments on Förnya körkort från utlandet

 1. aytun aydın says:

  Jag bor po turkiet över5 or . Jag ber och for för nya mitt
  körkort och en İNTYG ockso, för att skaffa en turkis körkort.
  turkisk TRAFİKSEKERHETS VERKET begerde.

 2. Tobias Olsson says:

  Hejsan!

  Jag är svensk och har flyttat till Norge, fast adress. INTE medborgare.

  Nu har jag ansökt om nytt körkort i Norge, nu när jag kollade upp så får man med Klass S, skoterförarbeviset. Vad gäller i Sverige med det, får jag köra i Sverige också?

  mvh Tobias

Leave a Reply


*